Dhurimi I Vezve

yumurta donasyonu

Donacioni i vezeve  është metoda e trajtimit të infertilitetit  per femrat, të cilat nuk mund të prodhojnë vezë  ose kanë defekte kromozomale per te bërë konceptim natyrore . Ne jemi shumë të kujdeshem në zgjedhjen e donatorëve vezë.

Ato duhet të plotësojnë kriteret e mëposhtme:

  • Duhet te jenë gra të shëndetshme në mes moshës 19 dhe 26.
  • Te jenë të arsimuara mire dhe te kene nje background te shendeteshme.
  • Te kene nje histori familjare te shendeteshme.
  • Mund te jene gra qe kane femije.-Donatorët janë fiziologjikisht dhe psikologjikisht të përgatitur për programin.

Donatorët dhe marrësit  krahasohen në bazë të ngjashmërive në shumë faktorë të tillë si tonin e lëkurës, përkatësisë etnike, flokët dhe ngjyra e syve, arsimin dhe historinë mjekësore. Si në rastet normale me IVF, ne keto raste perdoren hormone per te sinkronizuar ciklet natyrore të donatoreve femra dhe marrësit. Sperma e marre  nga partneri i marrëses  përdoret  për të fekonduar vezët  e donatores  në laborator dhe embrionet e formuar  vendosen ne mitren e marreses e cila eshte pergatitur para me medikamentet adekuate per te mbajtur shtatzanine.

KUR REKOMANDOHET PROCEDURA ME VEZE TE DHURUARA

Procedura e IVF me veze te dhuruara u rekomandohet femrave qe kane nje ose me shume  nder problemet e meposhtme,si :

– Sëmundje  të vezoreve
– Mungesa  e vezoreve
– Endometrioza rëndë
– Nivele të larta të FSH
– Deshtimi  i parakohshem ovarial (menopauza e parakoheshme.)
– Sëmundje inflamatore e pelvikut (SIP)

PGD ( Diagnoza gjenetike para implantimit)

PGD ​​(diagnoza  gjenetike para implantimit) mundëson  vlerësimin gjenetik te embrioneve   para  se te futen  në mitër. Ajo aplikohet  në ditën e  3-te,kur  embrionet të jene me  4 deri në 10 qeliza . Një ose dy qeliza hiqen  nga embrionet  me morfologji  të përshtatshme dhe kryhet  me ndihmën e një tubi te posacem per marjen e biopsise. Kjo qelize cohet ne laborator  gjenetik e cila analizohet per mutacione kromozomike.  Dikush mund të pyes veten nëse kjo procedurë është e dëmshme për embrionin. Është  vertetuar  se nuk e kompromenton zhvillimin e mëtejshëm te embrionit  nëse procedura është kryer si duhet dhe nga persona te kualifikuar. Ne  baze te rezultatit te PGD,embrionet qe rezultojne normale transferohen te pacientia diten e 5.

PGD rekomandohet te aplikohet ne keto rethana:

Pas 2-3 tentime te deshtuara

-kur kemi aborte te perseritura
– kur pacientet kane histori ne familje per semundje gjenetike.
-Mosha të avancuara te nënës
-Sëmundjet që transmetohen me kromozomet e gjinisë
-HLA (antigjen njerëzore leukocitar)

Cyprus IVF

Cyprus IVF Female Doctor

What are the Cyprus treatment applications?

Cyprus IVF Age Limit

Getting IVF in Cyprus

Cyprus IVF Transaction Prices ~ 2020

Cyprus IVF Center

Comments from Cyprus IVF Patients

Cyprus IVF Specialists - Op.Dr. Verda Tuncbilek

In order to have an idea about Cyprus IVF method first of all, infertility You can get the necessary information about the treatment in our hospital. Medicines, needles, etc. you will use. You will be informed about the whole issue.

Our Cyprus IVF Center Hospital (Girne IVF ~ IVF) with its international academic experience in the fields of in vitro fertilization, fertility, gynecology and especially obstetrics continues to serve.

Why are we the best IVF center in Cyprus? Why do Cyprus IVF center patients choose us for treatment? You can find all the answers to these questions in the related articles on our website.

Why Our IVF Center? And why are there such reasonable price procedures from other hospitals?

X
Any Questions? Let us answers.
Hello, how can i help you?
Whatsapp