Mikro-TESE

yumurta dondurma

Çfarë është Mikro-TESE?

Mikro-TESE është një procedurë kirurgjikale e përdorur në rastet e infertilitetit të lidhur me meshkuj. Në këtë procedurë, spermatozoidi nxirret nga testikujt e burrave që nuk kanë prodhim të spermës (azoospermia), në mënyrë që ata të kenë fëmijë biologjikë. Në raste të rralla Mikro-TESE kryhet tek meshkujt me cilësinë e dobët të spermës për të marrë spermatozoidët e shëndetshëm.

Mund të ketë shkaqe të ndryshme për mungesën e qelizave në spermë. Këto shkaqe janë renditur si më poshtë:

 • Pengesë në kanalin e ejakulimit
 • Testikujt e pambrojtur
 • Shkaqet hormonale
 • Mungesa e kanaleve të spermës (që nga lindja)
 • Shkaqet gjenetike
 • Përdorimi i ilaçeve
 • Infeksione të ndryshme
 • Ekspozimi ndaj rrezatimit

Megjithatë, shkaqet e mungesës së spermës në spermë mbeten të panjohura për gati gjysmën e pacientëve.

Si kryet procedura Mikro-TESE?

Në procedurën Mikro-TESE, testikujt hapen tërësisht me një prerje të vetme. Kanalet e prodhimit të spermës janë lehtësisht të dukshme dhe të njohura, urologu që kryen procedurën mund të mbledhë indet e nevojshme. Këto mostra të indeve i nënshtrohen një numri trajtimesh për të ndarë qelizat e spermës së gjallë në të. Nëse gjendet sperma e gjallë dhe ndërkohë vezët e mbledhura nga nëna janë të gatshme për mikroinjektim, procedura IVF kryhet menjëherë. Nëse ka ndonjë qelizë të mbetur të spermës, ato ngrihen dhe ruhen për trajtime të ardhshme IVF.

Procedura Mikro-TESE jep një numër shumë më të madh të spermatozoidëve sesa metodat e biopsies tradicionale. Një avantazh tjetër i procedurës Mikro-TESE është si në vijim: meqënëse zmadhimi nën mikroskop lejon një vëzhgim shumë më të mirë të enëve, dëmtimi i testikujve minimizohet.

Sa zgjat kirurgjia Mikro-TESE?

Mikro-TESE kryhet në një sallë operative nën anestezi të përgjithshme dhe zgjat rreth 1-2 orë. Agjërimi është i domosdoshëm duke filluar gjashtë orë para operacionit. Pas operacionit Mikro-TESE, pacienti mbahet nën vëzhgim për 3-4 orë. Pacientit i rekomandohet pushimi në shtëpi pas 3-4 ditë pas daljes nga spitali. Pacienti nuk duhet të angazhohet në punë të rënda për 10 ditë dhe duhet të qëndrojë larg aktivitetit fizik.

 

 

TRANSFERIMI CITOPLAZMIK (CYTOPLAZMIC TRANSFER)

Trajtimi i transferimit citoplasmik ka ndihmuar shumë gra në të gjithë botën për të ndjekur ëndrrën e tyre për të qenë nënë dhe për të patur një fëmijë që mban gjenet e tyre.

Transferimi citoplasmik është një metodë e përmirësimit të cilësisë së vezëve dhe funksionit të saj. Kjo është një zgjidhje për pacientët mbi 35 vjeç, me cilësi të keqe vezësh dhe për ata që do të donin të përdornin vezët e tyre për procedurën e IVF.

Kjo prodecure kryhet nëpërmjet ICSI (Mikroinjeksjonit). Në transferimin citoplasmik 10-15 % të dhuruesve të cytoplasmës i shtohet vezës së marrësit së bashku me spermën. Citoplazma e dhuruesit të spermës zgjidhet me kujdes nga biologët. Ajo përmban mitokondria, enzima dhe organela të tjera. Cytoplasma nuk përmban asnjë informacion në lidhje me fenotipin e dhuruesit; ai përmban vetëm informacion gjenetik rreth prodhimit të energjisë.

Kush mund të përfitojë Nga Trajtimi I Transferimit Citoplasmik:

 • Femrat me AMH të ulët
 • Femrat që prodhojnë vezë me cilësi të ulët
 • Femrat më të vjetra ne moshe që duan të kenë një fëmijë që mban gjenet e tyre.

Zgjedhja e dhuruesve të vezëve:

Në zgjedhjen e donatorëve të vezëve, pacienti duhet të na dërgojë fotografinë e saj, grupin e gjakut dhe të mbushë formularin dhe të deklarojë gjatesine, peshën, etninë, etj...

Në klinikën tonë, kemi një numer të gjerë dhuruesish dhe shumë kombësi. Qiproja është shumë e mirënjohur për universitetet e saj dhe studentët vijnë nga e gjithë bota për të studjuar & jetuar në Qipro dhe kjo na bën të aftë të kemi dhurues nga e gjithë bota. Trajtimi i dhurimit të vezëve në Qipro duhet të jetë anonim sipas ligjeve te TRNC (Republikes Turke te Qipros se Veriut).

Dhuruesit e vezëve që pranohen në klinikën tonë:

 • Duhet të jetë midis 19-26 vjeç.
 • Duhet te kryejne Test Analize Kromozomale(Karyotyp)
 • Analiza të gjakut Hormonale & pelvic scan
 • Të gjitha testet e sëmundjeve infektive
 • Testimin e më shumë se 70 sëmundjeve gjenetike
 • Një sesion me psikologun tonë të klinikës, për t'u siguruar që dhuruesi nuk ka asnje problem psikologjik apo probleme mendore
 • S'ka histori mendore dhe sëmundje gjenetike në familjen e saj

Cyprus IVF

Cyprus IVF Female Doctor

What are the Cyprus treatment applications?

Cyprus IVF Age Limit

Getting IVF in Cyprus

Cyprus IVF Transaction Prices ~ 2020

Cyprus IVF Center

Comments from Cyprus IVF Patients

Cyprus IVF Specialists - Op.Dr. Verda Tuncbilek

In order to have an idea about Cyprus IVF method first of all, infertility You can get the necessary information about the treatment in our hospital. Medicines, needles, etc. you will use. You will be informed about the whole issue.

Our Cyprus IVF Center Hospital (Girne IVF ~ IVF) with its international academic experience in the fields of in vitro fertilization, fertility, gynecology and especially obstetrics continues to serve.

Why are we the best IVF center in Cyprus? Why do Cyprus IVF center patients choose us for treatment? You can find all the answers to these questions in the related articles on our website.

Why Our IVF Center? And why are there such reasonable price procedures from other hospitals?

X
Any Questions? Let us answers.
Hello, how can i help you?
Whatsapp